Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

Veiligheidsmarkt met Ossenmarkt

De gemeente Putten, Brandweer Putten en Politieteam Veluwe West organiseren op woensdagochtend 11 oktober 2017 (tijdens de Ossenmarkt)

een veiligheidsmarkt. Het doel van de veiligheidsmarkt is om aandacht te vragen voor het vergroten van de veiligheid in en om het huis. Iedereen is van 09.00 tot 13.00 uur van harte welkom op het pleintje bij de dorpspomp (hoek Kerkstraat/Dorpsstraat).

Virtuele rij-simulatie
De bezoekers kunnen met virtuele rij-simulatie van de politie ervaren hoe hun reactiesnelheid is na het gebruik van alcohol. De politie zal ook burgernet onder de aandacht brengen, waarvoor bezoekers zich bij de stand van de gemeente Putten kunnen aanmelden. De wijkagenten zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen vanuit de wijken.

Vlam in de pan
Brandweer Putten is aanwezig om te adviseren over brandbeveiliging (o.a. rookmelders) en veiligheid in huis. Nu de wintermaanden voor de deur staan en de avonden langer worden, steken veel mensen de open haard of kaarsen aan. De brandweer vertelt hoe dit op een veilige manier kan. Ook kunnen bezoekers van de veiligheidsmarkt ervaren hoe het is als de vlam in de pan slaat.

Lang(er) thuis wonen
Naast het inwinnen van veiligheidsadviezen, kunnen bezoekers zich ook laten informeren over het vergroten van hun woongemak. Stichting Welzijn Putten (SWP) is aanwezig om advies te geven over lang(er) thuis wonen met extra gemak, comfort en veiligheid.