Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

Robotisering verrijkt ons leven

Onafhankelijk netwerk en denktank De Maatschappij NW-Veluwe en Flevoland discuseert dit jaar over 'Robotisering in de maatschappij'.

Op 25 oktober trapt zij af met spreker Saskia Nijs, één van de ’50 most inspiring women in technology’ in het nieuwe Huis van de Stad in Harderwijk. Hier kan men kennis maken met NOVAH, de vriendelijke robot die de gemeente Harderwijk inzet om haar burgers te helpen bij keuzes in de Stadswinkel. Ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheid uit de hele regio zijn welkom vanaf 15.30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.
De maatschappelijke discussie rondom robotisering en automatisering maakt heel wat los. De ‘4e industriële revolutie’, de tijd van robots, zelfsturende voertuigen en artificial intelligence is in aantocht en wie weet wat daardoor allemaal veranderd. Eén ding weten we wel: robots geven ons de kans om ons leven te verrijken. Doordat robots taken over nemen, krijgt de mens meer tijd en meer oog voor de maatschappij om hem heen. De technologische innovatie geeft daarmee een boost aan de sociale innovatie. Maar het lijkt erop dat politieke en maatschappelijke instanties maar traag reageren.
Leden van De Maatschappij, departement NW-Veluwe en Flevoland komen gemiddeld acht per jaar bij elkaar. Zij bespreken maatschappelijk relevante thema's aan de hand van het gekozen jaarthema. Deze bijeenkomsten zorgen voor een verbreding van de visie op de hedendaagse samenleving waardoor men op zakelijke en persoonlijk gebied kan anticiperen op maatschappelijke veranderingen. Ondernemers, onderwijs en ondernemers gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan hun eigen vakgebied en eigenbelang.
De Maatschappij heeft aan de wieg gestaan van o.a. Jaarbeurs en Teleac
Dit departement is initiator en founder van het regionale handelsmerk De Diamant van Midden-Nederland. Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..