Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

Ik doe gewoon apart

Afval scheiden is belangrijk. Om mensen daarvan bewuster te maken, starten de gemeenten in de regio Noord-Veluwe met de campagne

‘Ik doe gewoon apart’. Woensdag 18 oktober 2017 van 10.00 tot 14.00 uur wordt de campagne in Putten gelanceerd op het pleintje bij de dorpspomp (hoek Kerkstraat/Dorpsstraat).

Onze afvalcoaches gaan met mensen in gesprek over afvalscheiding. Ook kunnen kinderen en volwassen het ‘afvalspel’ spelen. Dit spel geeft inzicht in hoe je afval kunt scheiden, oftewel: hoe je ‘gewoon apart’ doet. Om het belang van afval scheiden duidelijk te maken en mensen te stimuleren dit te doen, zet de gemeente de komende jaren diverse uitingen en activiteiten in. Op social media is de campagne te volgen via #ikdoegewoonapart.

Gewoon apart
Het niet scheiden van afval kost onnodig veel geld. Herbruikbare grondstoffen gaan verloren, waardoor er geen nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Best apart dus dat (nog) niet iedereen zijn of haar afval scheidt. Afval is meer waard dan je denkt. De meeste dingen die weggegooid worden, vormen de basis voor nieuwe producten. De faciliteiten worden meer en meer ingericht op gescheiden inzameling. Waarom zou je het dus nog niet doen? Afval scheiden is (eigenlijk) heel gewoon.

Meer informatie
De gemeenten in de regio Noord-Veluwe bundelen al jarenlang hun krachten op het gebied van afvalbeheer en afvalscheiding. Dit doen ze onder de noemer ‘Afval meer waard dan je denkt’. Kijk voor meer informatie over afval scheiden op www.afvalmeerwaard.nl.