Muziektheater in Putten

Het verhaal van Putten, in een muziektheatervoorstelling: ‘Van Klaagzang tot hoop’(werktitel) Het thema van het Gelders Erfgoedfestival

is Gelderland-Grensland. Het festival is van 23 mei tot 22 juli en vindt plaats met allerlei activiteiten in Gelderland. Van een fietstocht langs de Gelderse grens tot 10 theaterproducties en grensactiviteiten bij musea en gemeenten. www.gelderserfgoed.nl
Een grens is niet alleen fysiek, maar kan bijvoorbeeld ook emotioneel zijn.
Of je kunt grenzen opzoeken, begrenzen, grenzen stellen…..
In het kader van het Gelders Erfgoedfestival 2018 maakt Theaterhuis Wild Zwijn een muziektheatervoorstelling op locatie in Putten.
Het vrouwtje van Putten komt tot leven……
Geen herdenking, maar een muziektheatervoorstelling waarin de razzia en de gevolgen daarvan wordt verteld vanuit het perspectief van de vrouwen en de kinderen. De voorstelling wordt uitgevoerd door volwassen én jeugdige toneelspelers. Zij vertellen hoe hun leven verder ging en hoe ze omgingen met het gemis en het verdriet, nadat hun mannen/vaders waren weggevoerd. Het leven ging door maar als één van de vrouwen, de rouwsluiers af wil doen en de slingers wil ophangen om de verjaardag van haar kind te vieren, gaat dat toch te ver…..
Deze voorstelling die vanuit een ander perspectief het Puttens verhaal wil vertellen maakt ook de verbinding met andere dramatische momenten uit de geschiedenis, waarbij vrouwen en kinderen achterbleven en de mannen uit het dagelijks leven worden weggerukt onder invloed van de oorlogssituatie, zoals de Trojaanse oorlog (heel lang geleden) en de oorlog in Syrië (nog steeds).
Het is de bedoeling dat Theaterhuis Wild Zwijn in deze voorstelling samen gaat werken met Puttens koren(liefst alle) en muzikanten. Een paar koren zijn al enthousiast, maar wat zou het mooi zijn om een verbindend grenslied als slot te kunnen presenteren.
Begin dit jaar is er gesproken met stichting Oktober44 , het Puttens Historisch genootschap en stichting Present (meedoen van statushouders); zij waren allen positief.
Script en Regie: Myriam Cloosterman – Productie: Elly van Geest
De voorstelling is nog niet af; we maken het samen af.
Ook voor het decor en de kostuums roept TWZ kunstenaars en experts op zich aan te melden om mee te doen met deze productie.
Om de toneelrollen in te vullen geeft TWZ in januari en februari een speltraining* aan jeugd en volwassenen van 6 lessen van 1 uur. Ná afloop van deze training starten de repetities voor de voorstelling.
De muziektheatervoorstelling vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018 in de buurt van het vrouwtje van Putten.

*Algemene speltrainingen voor kinderen en volwassenen die graag willen leren toneelspelen en mee willen doen met de voorstelling Van Klaagzang naar Hoop zijn :
Dinsdagen: 16, 23, 30 jan en 6,13 en 20 febr.
19-20 uur: jeugd van 10-15 jaar
20.30- 21.30 : volwassenen vanaf 16 jaar
Kosten: € 65,= jeugd; € 75,= volwassenen
Locatie: CC Stroud te Putten
Aanmelden speltraining en voor meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-23196934

Abonneren

Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

We hebben 25 gasten en geen leden online

contact

Zoeken