Stem op thuis bewegen Putten

Het initiatief ‘Thuis Bewegen’ uit Putten is geselecteerd voor ‘Appeltjes van Oranje’!  De kans op het ‘Appeltje van Oranje” wordt mede bepaald

door het aantal stemmen dat landelijk op een project wordt uitgebracht tijdens de stemtiendaagse van 8 t/m 17 januari 2018.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema Jong en sociaal ondernemend. 40 jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen dat anderen meedoen in onze samenleving, maken kans op de prijs.
Het is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven, die mensen betrekken bij onze samenleving. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €15.000,-. In mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag ontvangen de winnaars de prijzen uit handen van Koningin Máxima.
Vanaf vandaag (maandag 8 januari) tot 17 januari 23.59 uur kan er gestemd worden, via deze link komt u direct op ‘Thuis Bewegen’: https://stem.oranjefonds.nl/projecten/thuis-bewegen-20


Op deze link staat de Vlog over ons project: https://stem.oranjefonds.nl/projecten/thuis-bewegen-20#video-overlay

|stem op Thuis Bewegen Putten
In 2014 ontstond het idee om door middel van ‘samen bewegen’ de eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. Het komt regelmatig voor dat ouderen niet (meer) de mogelijkheid hebben om naar een sportclub te gaan, terwijl in beweging zijn en blijven, juist voor deze doelgroep zo belangrijk is voor welzijn en gezondheid. Ook missen mensen niet alleen de beweging maar ook het sociale contact. Daarom gaan sportbegeleiders van Thuis Bewegen (Desiré van Nieuwenhuizen, Annemieke Carbo en Gerwin Alderliesten) naar deze mensen toe om op een in overleg te bepalen tijdstip, in de eigen vertrouwde omgeving, samen bewuste en aangepaste oefeningen te doen. Je eigen fysieke mogelijkheden (her)ontdekken en contact maken zijn de doelen van dit project. Deelnemers hebben zelf de regie in handen en nodigen enkele buren uit om te komen bewegen. Mensen zitten thuis lekkerder in hun vel en deze activiteit doorbreekt de eenzaamheid: Omzien naar elkaar, samen bewegen, lachen en plezier maken. Dicht bij huis ontstaan (opnieuw) contacten en men ontdekt gezamenlijke interesses en onderneemt kleine activiteiten. Deelnemers zetten op hun beurt ook weer nieuwe groepjes op en soms zelfs nieuwe activiteiten, en zo breidt het netwerk in de buurt zich uit.


Met déze prijs kunnen wij nog meer mensen in staat stellen samen thuis in beweging te komen en contacten in de buurt te realiseren.

Een groot deel van onze doelgroep (75+) beschikt niet over internet, daarom hebben we uw stem hard nodig!
Geef deze informatie zoveel mogelijk door aan familie, vrienden en kennissen!


Ook in andere gemeenten heeft men belangstelling voor het project Thuis Bewegen en wij willen graag onze ervaringen delen. Om organisatie en voortgang van het project te waarborgen werd in oktober 2017 de Stichting in Beweging opgericht.
Kijk op: www.stichtinginbeweging.nl of https://www.facebook.com/thuisbewegeninPutten/

Er is nog een leuke reden om te stemmen: Onder alle stemmers wordt 1.000 euro verloot om aan het project te doneren waar zij op gestemd hebben.

Dank voor je stem en ondersteuning!

 

Extra informatie: https://stem.oranjefonds.nl/over-de-appeltjes-van-oranje

 

 

Abonneren

Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

We hebben 70 gasten en geen leden online

contact

Zoeken