Fietspad Zeedijk wordt verbreed naar 2meter 50.

 
 

Werkzaamheden bij Henslare

Maandag 5 maart 2018 starten diverse werkzaamheden bij de Henslare. Het gaat daarbij onder andere om het aanbrengen van bewegwijzering,

het afwerken van de sloten, het aanpassen van kabels en leidingen en het kappen en herplanten van bomen. Om veilig te kunnen werken, wordt op sommige wegvakken 1 van de 2 rijbanen afwisselend afgesloten. Verkeersregelaars leiden het verkeer dan over het andere wegvak. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 maart. Vanwege de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Oplossing voor vliegroute vleermuizen
Door de aanleg van de Henslare wordt een boomsingel (houtwal) onderbroken. Deze boomsingel maakt deel uit van een vliegroute van diverse soorten vleermuizen. In overleg met de provincie is afgesproken dat 7 eiken en 1 berk uit de boomsingel gekapt mogen worden. In plaats hiervan worden 6 eikenbomen Quercus Robur geplant. Deze bomen hebben een stamomtrek van 70-80 cm op 1,3 meter hoogte en een kroondiameter van minimaal 5 meter. Om de onderlinge afstand van de kruinen zo klein mogelijk te maken, worden de bomen in de 3 tussenbermen geplant. Hierdoor is er nauwelijks een belemmering voor de vliegroute van de vleermuis. De werkzaamheden worden in de wintermaanden uitgevoerd. Dit is de minst kwetsbare periode voor wijzigingen in een vliegroute voor vleermuizen. De vleermuizen zijn in deze periode in winterslaap.

Het aanplanten van de overige bomen en heesters langs de Henslare staat gepland voor maart/april 2018. Binnenkort wordt gestart met het omleggen van het Broeksteegje. In maart/april 2018 zal het Broeksteegje naar verwachting worden geasfalteerd. De aansluiting met de Stenenkamerseweg, de rotonde Henslare/Stationsstraat en een deel van de Stationsstraat worden dan ook van een laatste asfaltlaag voorzien.

Abonneren

Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

We hebben 104 gasten en geen leden online

contact

Zoeken