Fietspad Zeedijk wordt verbreed naar 2meter 50.

 
 

Thema-avonden Jodendom en Islam

Op vrijdag 9 maart a.s. zal om 20.00 uur in de parochiezaal van de RK Kerk in Putten (direct naast Cultureel centrum Stroud) een thema-avond

worden georganiseerd over het Jodendom. De inleiding wordt verzorgd door de heer Liek Mulder. Hij zal spreken over de ontstaansgeschiedenis, de achtergrond en de geloofstraditie van het Jodendom. De heer Mulder is historicus en auteur van diverse geschiedenisboeken.

Op 20 april a.s. zal in dezelfde zaal door mevrouw. Prof. Dr. Martha Frederiks een inleiding worden verzorgd over de Islam. Hierin zal o.a. worden ingegaan op de geloofsinhoud van de Islam , de politieke Islam en de betekenis ervan in onze samenleving. Prof. Frederiks is hoogleraar Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Deze avonden worden georganiseerd door het filosofiedispuut “Ken uzelf”. Dit is een groep van een 9-tal amateur-filosofen die maandelijks in een huiskamer bij elkaar komt en met elkaar discussieert over een bepaalde filosoof of over een filosofisch thema. De groep is in 2012 opgericht in Putten en bestaat nu dus ca. 6 jaar.

Belangstellenden zijn op deze avonden van harte welkom. Voor beide avonden is de toegang gratis maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
Omdat de ruimte beperkt is wordt u verzocht zich graag wel even per mail van tevoren aan te melden.
U kunt dit doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41717083

Abonneren

Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

We hebben 121 gasten en geen leden online

contact

Zoeken