Fietspad Zeedijk wordt verbreed naar 2meter 50.

 
 

Kunst in de Kelder

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 16 maart om 20.00 uur.  De kunstenaars zullen zelf een toelichting geven op hun werk. Mayella Geskus:

na een lerarenopleiding (1964-1968) volgde zij de Academie Utrecht ABKU (1984-1990) richting monumentaal textiel en beeldhouwen. “Mijn werk is een illustratie bij een niet verteld verhaal. Het is aan de kijker dat verhaal te bedenken. Een bron van inspiratie zijn de reizen die ik maak. Vooral oude architectuur boeit me en daarin de details. De natuur is ook een bron van inspiratie. Ik werk in verschillende materialen, afhankelijk van het onderwerp, met een lichte voorliefde voor hout en metaal. Ook schilder ik met acryl op doek en soms op papier. Regelmatig maak ik drieluiken of werk dat uit meerdere doeken bestaat. Dan is het onderwerp niet te vangen in één schilderij en moet er een tweede en derde deel bij. Maakte ik in het begin schilderijen n.a.v. een thema, b.v. “Inperking”, in abstracte vormentaal, of “Omhulsel”, later werd ik vooral geraakt door de natuur of architectuur. Door foto`s van verschillende objecten in één schilderij te verwerken ontstaat een nieuw geheel, veelal met herkenbare elementen. Voor mij roepen ze direct herinneringen op aan een verblijf elders. Het kleurgebruik is in de loop der tijd uitbundiger geworden en de voorstelling realistischer”. Zij exposeerde reeds op tal van plaatsen.
Zie: www.mayella-geskus.kunstinzicht.nl

Relinde Kattenberg (Harderwijk) heeft over de afgelopen jaren haar eigen stijl in brons ontwikkeld. Zij wil graag dat haar kunstwerken, op wat voor manier dan ook, uitnodigen tot gesprekken over emoties, gedachten, maatschappelijke thema´s enzovoort, om daarmee een groei in bewustzijn te bewerkstelligen. Relinde wordt geïnspireerd door de relatie met God, mens en natuur. In haar werk probeert ze deze aspecten zoveel mogelijk tot uiting te laten komen. Zij exposeert in binnen- en buitenland en haar sculpturen zijn op verschillende locaties te zien. Haar werk is opgenomen in collecties in Nederland, België en Duitsland.
Zie: www.relinde.com


Locatie Kunstkelder: achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat),
schuin tegenover het politiebureau, Brinkstraat 69. Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op zaterdag.
Open: di, do en vr van 14.00 - 16.30 uur; wo en za van 10.00 - 12.30 uur.
De tentoonstellingscommissie van de Gemeente Putten, Bruno Fabriciusstraat 10,
3881 CM Putten, Tel. 0341-352908. Voor meer informatie, zie www.kunstinputten.nl

Abonneren

Abonneren op de digitale Putterkrant. vul uw mailadres in en deze wordt gratis toegestuurd

Nieuwsbrief
Naam:
E-mail:
 

We hebben 86 gasten en geen leden online

contact

Zoeken