KV de Meeuwen geeft kleding voor kinderen in Uganda.

 Lwengo Kids Foundation heeft, in samenwerking met korfbalvereniging De Meeuwen uit Putten overtollige sportkleding  geschonken aan kinderen in Uganda in het district Lwengo.

 Lwengo Kids Foundation, opgericht door Marga en Pieter Streefkerk, streeft ernaar met de hulp van  sponsorouders in Nederland , zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te bieden onderwijs te volgen. Nederlandse sponsorouders maken het mogelijk om een kind naar school te laten gaan voor slechts 150 euro per jaar.

Tevens is er veel behoefte aan kinderkleding, voeding, medische zorg, schoon water enz..... Bij korfbalvereniging De Meeuwen wordt regelmatig gewisseld van kleding om diverse redenen: andere sponsor, verouderd model, pasmodellen die niet gebruikt worden, enz.                                                                    Deze kleding  is dan afgeschreven, maar over het algemeen nog heel goed bruikbaar . Door goede contacten tussen onze stichting en de korfbalvereniging is het idee snel ontstaan om daarmee de kinderen in Lwengo superblij te maken en dus krijgt deze sportkleding een zeer goede tweede bestemming.

Pieter en Marga gaan zelf regelmatig op bezoek bij de kinderen en hebben persoonlijk de kleding overhandigd. De stichting is zeer kleinschalig en heeft direct contact met alle sponsorkinderen.        Heel graag zou de stichting nog meer kinderen een kans willen bieden op het volgen van onderwijs en daarom zijn nieuwe sponsorouders zeer welkom.

Maar ook kinderkleding is welkom. Mocht u net als De Meeuwen met kleding zitten die niet meer wordt gedragen en nog goed is, dan kunt u die altijd inleveren bij Marga en Pieter, Bakkerstraat 2 in Putten.

Een voorbeeld van fijne samenwerking met alleen maar positieve reacties en blije gezichten. Informatie over de stichting vindt u op de website www.lwengokids.nl.