Wij Putten stelt vragen over treinverbinding

De kwaliteit van de dienstverlening van NS op het traject Amersfoort - Zwolle moet omhoog, vindt Wij Putten. Daartoe heeft de fractie vragen gesteld aan het college.

Volgens Wij Putten hebben reizigers veel klachten. “Treinen zijn vertraagd of vallen uit. Zitplaatsen zijn er niet en het materieel is hopeloos verouderd. De NS belooft steeds verbetering, maar daar merkt niemand wat van”, zegt Herman Luitjes, fractievoorzitter van Wij Putten.
Er is het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in de herinrichting van de Stationsomgeving. De fietsenstallingen en de parkeerterreinen zijn opgeknapt, is er een derde parkeerplaats aangelegd bij de Nijverheidsstraat en de toegang tot de perrons is verbeterd. Dan is het volgens Wij Putten extra zuur als de Nederlandse Spoorwegen het op dit traject laten afweten.
Wij Putten begrijpt dat de gemeente Putten niet verantwoordelijk is voor het treinverkeer, maar vraagt het college om aan de bel te trekken bij de Nederlandse Spoorwegen. “Wellicht helpt het als Putten hierbij samen optrekt met andere gemeenten langs de spoorlijn Amersfoort - Zwolle”, zegt Luitjes.