De gezonde keuze, supergoed!

Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken Afgelopen weken is de campagne Gezond Tussend’ooren

in de regio Noord-Veluwe uitgezet, waaronder Putten. Met de campagne zijn ouders van jonge kinderen en de kinderen zelf op weg geholpen met het kiezen van gezonde tussendoortjes.
Met de workshop ‘help jezelf GEZOND de supermarkt door’, in de Week voor de Gezonde Jeugd, wil JongPutten ouders verder op weg helpen richting de gezonde leefstijl.

In januari en februari is op diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ uitgezet om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren. Zo zijn verschillende kinderopvangorganisaties in deze maanden met de kinderen aan de slag gegaan met het maken van gezonde tussendoortjes en knutselwerkjes en zijn de boodschappenlijstboekjes aan ouders uitgedeeld. Het consultatiebureau heeft het tijdens gesprekken ouders op weg geholpen.
Ook bij de supermarkten JUMBO, AH, Boni en Plus is de campagne onder de aandacht gebracht door middel van een display en de boodschappenlijstboekjes. Zo is het ‘tussen de oren’ gekomen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Week voor de Gezonde Jeugd
In de week voor de Gezonde Jeugd, van 11 tot en met 15 maart, kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Met zijn allen zetten we een stap vooruit! Vanuit JongPutten wordt dat gedaan met de workshop ‘help jezelf GEZOND de supermarkt door’ en ondersteuning bij de JUMBO Fitclass Challenge bij het Groevenbeek Putten.

De workshop ‘help jezelf GEZOND de supermarkt door’ is voor ouders met kinderen tussen de 0-19 jaar en leer je van je supermarkt bezoek een succes te maken. Samen gaan we de supermarkt in en ga je naar huis met tips en trucs die direct toe te passen zijn en een goodiebag. De workshop is gratis en wordt op twee verschillende momenten aangeboden: woensdagochtend 13 maart en donderdagavond 14 maart. Informatie en aanmelden kan via www.inschrijvenjongputten.nl.

Tijdens de JUMBO Fitclass Challenge gaan schoolklassen met elkaar de strijd aan. In 20 minuten moet elke klas zoveel mogelijk kilometers afleggen op 4 loopbanden, 4 roeiapparaten en 4 hometrainers. Het programma wordt door JongPutten verder aangevuld met een gezondheidsquiz, een suikerklontjestest, een beweegactiviteit en het maken van een gezond tussendoortje. Samen stimuleren we de gezonde leefstijl.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------