Nieuwe editie Fit4Joy start

Donderdag 2 april 2019 start er weer een nieuwe editie van Fit4Joy. Tijdens het leefstijlprogramma Fit4Joy werken kinderen en hun ouders of verzorgers samen aan een gezond gewicht.

Heeft uw kind last van overgewicht en voelt hij of zij zich daardoor niet fit? Wilt u samen met uw kind werken aan een gezond gewicht? Doe dan mee het programma Fit4Joy.

Programma
Fit4Joy is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van het basisonderwijs. Het programma van 12 weken start op dinsdag 2 april en loopt tot donderdag 4 juli. Fit4Joy raakt niet alleen de kinderen, maar het hele gezin. Om een kind goed op weg te helpen is de thuissituatie namelijk van grote invloed. Daarom wordt er samen gesport, gespeeld en gewerkt aan een gezond gewicht. Ook krijgen ouders en verzorgers tips voor het hele gezin en bespreken we hoe je verder kunt als het programma voorbij is.

Drie thema’s
Overgewicht is vaak lastig bespreekbaar en kan een kind op verschillende vlakken raken. Bij Fit4Joy gaan we met drie thema’s aan de slag om te werken aan een gezond gewicht:
bewegen, lekker in je vel en voeding.

Bewegen is het eerste thema. Er is een uitdagend beweegprogramma voor de deelnemers waarbij er twee keer in de week wordt gesport. Bij het thema ‘lekker in je vel’ is er onder andere aandacht voor zelfvertrouwen, bespreken we onzekerheden en hebben we het over pestgedrag. Tot slot is er aandacht voor voeding. Hoe ga je om met verleidingen? Wat staat er thuis op het menu? Wat zijn de feiten en fabels rondom voeding?

Nieuwsgierig geworden?
Kijk voor meer informatie en opgeven op www.jongputten.nl/jogg of neem contact op met Kelvin van den Broek via 06 309 94 494 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenwerkingspartners Fit4Joy
Fit4Joy is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt mede mogelijk gemaakt door JongPutten, Buurtzorg Jong, Voedingsconsulent Appel en Jij, Fysiopraktijk van de Kamp en Lolkema, Psychologen Praktijk Putten en Santé Voeding.