Heide in Bloei

 

Aan de slag op het Klompenpad Norderpad

Op vrijdag 7 juni wordt het Norderpad in Putten opgeknapt! De klompenpadwerkgroep zoekt extra handen om mee te helpen de bewegwijzering op te frissen met nieuwe bordjes en stickers.

De wandelvrijwilligers verzamelen om 9.30 uur bij museumboerderij de Mariahoeve, Kiefveldersteeg 11, 3882 RG Putten.

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 112 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk over het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Eén van de vele mooie Klompenpaden, het Norderpad, is een afwisselend pad in het buitengebied van Putten.

Cultuur en natuur
Het 12 kilometerlange Norderpad begint in Putten. De wandelaar wordt geleid via eeuwenoude kerkenpaden, langs het Landgoed Volenbeek en oude boerderijen en vervolgens langs kasteel en landgoed De Vanenburg door een heideveld naar De Putterbrink. Een afwisselend landschap met natuur en cultuur. Kijk ook op: www.klompenpaden.nl

Hulp gezocht
Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te maken. De vrijwilligersgroep van het Norderpad zoekt versterking. Mensen die houden van wandelen en geregeld de route willen nalopen zijn van harte welkom.

Belangstellenden die op 7 juni verhinderd zijn maar het wel leuk vinden om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor een bijzondere wandelroute, nemen contact op met Marja van der Veen van SLG via telefoonnummer 06-22540772 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De werkgroep wordt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteund met materiaal en gereedschap.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl en www.landschapsbeheergelderland.nl.