Feestelijke DrinkWaterweken voor kinderen van 0-4 jaar!

Deze week zijn de Drinkwaterweken bij de Puttense kinderdagverblijven en BSO’s van start gegaan! Van 17 tot 30 juni wordt er samengewerkt om het drinken van water te stimuleren en zoete drankjes te laten staan.

Kinderopvang Kiekeboe, Kindcentrum Putten, Agrarische Kinderopvang Kukelekú, Peuteropvang ‘t Zwaluwennest en BSO De Regenboog besteden gezamenlijk extra aandacht aan het drinken van water. Water is lekker om te drinken, bevat geen calorieën, is puur natuur en is overal gratis verkrijgbaar. Het drinken van water is een goed alternatief voor zoete drankjes die vaak veel suiker bevatten en kunnen leiden tot overgewicht en tandbederf.

‘Jonge kinderen laten wennen aan het drinken van water is super belangrijk!’ aldus Janneke Meerman van Kindcentrum Putten ‘Wij willen ouders motiveren om te kiezen voor water als gezond alternatief voor zoete drankjes.’

Programma
Gedurende de twee weken komt er elke dag een andere water-activiteit aan bod. ‘We gaan educatief, creatief en sportief aan de slag met water.’ vertelt Bertine van Peuteropvang ‘t Zwaluwennest. JongPutten heeft samen met alle partners verschillende activiteiten rondom het thema ‘water’ bedacht, waar de leidsters samen met de kinderen mee aan de slag gaan.

Dit jaar dagen veel leidsters ook zichzelf uit met waterdrinken. ‘Wij doen met heel ons team mee met de #7dagenwaterchallenge. We proberen een week lang zonder koffie, frisdranken, sapjes, koffie of alcohol te doen. Wij moeten immers een goed voorbeeld geven naar alle kinderen!’ verteld Laura Vos van kinderopvang Kiekeboe.

Bereik
Door de handen in één te slaan worden met de DrinkWater campagne maar liefst 10 locaties en 30 groepen bereikt. Simone van JongPutten is tevreden over het bereik; ‘We zijn erg blij met deze samenwerking, op deze manier bereikt het DrinkWater thema in een korte tijd honderden kinderen én hun ouders’.