Brainstormavond om Puttense historie zichtbaar te maken in het centrum

Dinsdag 9 juli van 20.00 tot 21.30 uur in De Aker, Fontanusplein 2 De gemeente Putten is bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van het centrum. Een van de doelen is te komen tot een eenduidig, uniform en herkenbaar straatbeeld

in het kernwinkelgebied. In dit nieuwe straatbeeld wil de gemeente de historie een plek geven. Daarom organiseert de gemeente een brainstormavond om hier samen met inwoners, winkeliers en andere betrokkenen van gedachten over te wisselen.

Geschiedenis en nieuwe ontwikkelingen komen samen
Putten kent vele geschiedverhalen. Verhalen die gaan over maalschappen, onderwijs, landgoederen, toerisme, de markthal en razzia. Vandaag de dag werkt de gemeente met een grote groep enthousiaste betrokkenen aan een nieuw en modern straatbeeld in het centrum. Hierin wil de gemeente het ‘Verhaal van Putten’ zichtbaar maken. Graag benut de gemeente de kracht van de samenleving om invulling te geven aan die wens.

Brainstormavond op dinsdag 9 juli
Inwoners, winkeliers en andere betrokkenen zijn van harte welkom om hun creatieve ideeën bij de gemeente kenbaar te maken tijdens een brainstormavond in De Aker. Te denken valt aan speciale stoeptegels voor routemarkering, historische namen voor recepten op de menukaart, een speurtocht etc. Voor inspiratie en onderwerpen over de geschiedenis van Putten kunnen zij de website www.verhaalvanputten.nl raadplegen. De projectgroep Centrumplan verwerkt de opbrengst in het ontwerp van het straatbeeld van het kernwinkelgebied.

Aanmelden voor maandag 8 juli
Belangstellenden kunnen zich tot en met maandag 8 juli aanmelden voor de brainstormavond. Zo kan de gemeente een inschatting maken van de opkomst. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 227 58 130.