Extra vakantierondleidingen met proeverij bij Hert Bier.

 Tijdens de zomervakantie van 20 juli t/m 1 september is het mogelijk om naast de zaterdagen ook op de woensdagen een rondleiding bij de brouwerij van Hert Bier in Putten te boeken.

Tijdens de zomerperiode organiseert de brouwerij iedere woensdag en zaterdag  rondleidingen tussen 15:00 uur en 16:30 uur. Deze zijn te reserveren via www.hertbier.nl. Een prachtige beleving, waarbij de gasten het verhaal van Hert Bier horen en in totaal zeven à acht Hert Biertjes proeven met bijpassende hapjes in het proeflokaal. Ook is er een rondleiding door de brouwerij en zijn er HERTstikke leuke gadgets te koop. Kosten per persoon zijn € 25,00. Deelnemers moeten 18 jaar zijn.

 

DE LEVENS VAN HERT BIER

Hert bier kent zes soorten speciaalbier, een pilsener en een Radler. Heel bewust is gekozen voor het thema Leven. Met deze namen reikt Hert Bier een gesprekonderwerp aan. Hiermee is de toon vaak gezet. De bieren hebben ludieke namen als: Zwaar Leven, Wild Leven, Lang zal ze Leven, Dubbel Leven, Mooi Leven, Dorps Leven, Nieuw Leven en Samen Leven. Er is dus met recht ‘Leven in de brouwerij’! In de bieren zijn lokale producten verwerkt. Zo gebruikt de brouwerij bijvoorbeeld honing van imker Kleijer uit Putten. Ook worden natuurlijke producten gebruikt als sinaasappelschillen en kruidnagel.

 

ONTSTAAN HERT BIER

Hert bier is ontstaan vanuit een vriendengroep. Eén van de vrienden dreigde zijn baan te verliezen. Er werd nagedacht hoe de vriendengroep dit probleem kon oplossen. Nu beroepsbrouwer, maar toen nog hobbybrouwer Carlo Ruiter zei: ‘laten we hierover nadenken onder het genot van één van mijn zelf gebrouwen biertjes’. Het werd stil aan tafel. Dat is het! De handel staat op tafel, we beginnen een brouwerij!