Stoom op het gemaal

Het Putter Stoomgemaal is een industrieel monument en om dit monument onder stoom en werkend aan het publiek te laten zien zijn er in de zomervakantie een aantal draaidagen.

Zaterdag 13 juli a.s. is het de tweede open dag van deze serie draaidagen. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers staan u graag te woord en hopen dat zij al uw vragen kunnen beantwoorden. Kinderen kunnen een diploma als hulpstoker verdienen als zij de stoker helpen met kolen op het vuur gooien. Heeft u de ketel, machine en schoepenrad bewonderd dan kunt u in de schuur en kop koffie/thee drinken of een glas fris en de daar opgestelde miniatuur machines, kleine stoommachines en nostalgische apparaten bewonderen.
De toegang is gratis evenals de drankjes in de schuur, echter een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld. U vindt het Putter Stoomgemaal aan de Arlersteeg 32, 3882RS in Putten. Voor meer info zie de website Putterstoomgemaal of telefonisch 0342-414418 of 06-57621244