Film in Stroud Van Klaagzang naar Hoop, de film.

Vrijdagavond 27 september a.s. in de theaterzaal van CC Stroud van 20.00 – 21.30 uur draait een filmregistratie van de muziektheatervoorstelling ‘Van Klaagzang naar Hoop’ die Theaterhuis Wild Zwijn eind juni 2018 in Putten vier keer op locatie vanaf het herdenkingsmonument,

heeft opgevoerd. Tijdens de herdenkingsweek in 2019, waarin wordt herdacht dat de razzia van Putten 75 jaar geleden heeft plaatsgevonden, wordt, in het kader van ‘Putten herdenkt’ de filmregistratie van de voorstelling gepresenteerd aan inwoners van Putten. De muziek wordt daarbij live uitgevoerd door saxofoonensemble StraX. De film is opgenomen en gemonteerd door Tessel en Peter Brinkman uit Putten.
Na afloop van de film kan het publiek kennismaken met de spelers uit de voorstelling die op het podium o.l.v. regisseur Myriam Cloosterman terugblikken op hun ervaringen als acteurs en actrices in de voorstelling.
‘Van Klaagzang naar Hoop’ vertelt het verhaal van de vrouwen en kinderen uit Putten die achterbleven nadat hun mannen en oudste zonen uit Putten zijn weggevoerd door de bezetters. Het verhaal begint meteen ná de razzia en vertelt hoe de vrouwen en kinderen in Putten hopen, rouwen en zoeken naar hoe ze verder moeten gaan met hun dagelijks bestaan. In de voorstelling wordt gereflecteerd op oorlogen in het algemeen en wordt een link gelegd met een actueel oorlogsverhaal nl. dat van een familie uit Syrië.
“Dappere en ontroerende voorstelling. Mooi verteld en goed te volgen. Moedig om de jongeren en de Syrische vrouw zo ver te krijgen”
“Indrukwekkend. Verhalen mooi in elkaar verweven. Toen en Nu”
Aldus enkele reacties van het publiek in juni 2018.
Kaarten a 5 euro zijn te verkrijgen bij de VVV, Kerkplein 15 in Putten