Laatste draaidag stoomgemaal

Aan het einde van het draaiseizoen willen de vrijwilligers u bedanken voor de medewerking die wij, van u uit, het afgelopen jaar hebben mogen ondervinden bij het plaatsen van onze berichten.

Wilt u onderstaand bericht opnemen in één van uw edities van week 41 en/of vermelden in de agenda van zaterdag 12 oktober.

Zaterdag 12 oktober is het al weer de laatste draaidag van dit seizoen. De ketel wordt nog éénmaal opgestookt dit jaar voordat zij gereed gemaakt wordt ter aanbieding van de tweejaarlijkse keuring voor de Stoomwet door de keuringsinstantie.
Het gemaal zal deze dag in bedrijf zijn. Vanaf 10.00 uur kan men een kijkje komen nemen en om 11.00 uur wordt de machine gestart en deze blijft in beweging tot 16.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven u graag uitleg en beantwoorden, indien mogelijk, uw vragen. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om een hulpstokersdiploma te halen.
Als u alles in het gemaal gezien heeft kunt u in de schuur onder het genot van een kop koffie/thee of een glas frisdrank de daar op gestelde modellen en miniatuur machientjes op uw gemak bewonderen. Dit alles is gratis maar een bijdrage in de kosten wordt altijd op prijs gesteld.
U vindt het Putter Stoomgemaal aan de Arlersteeg 32, 3882RS in Putten aan de oude zeedijk. Meer info tel. 033-2453257, 0612644162, 0342-414418 of op de website www. putterstoomgemaal.