Puttense zuivelproducten te koop in de supermarkt

Bert en Getty van Asselt eigenaren van zuivelboerderij Hellerhoeve aan de Hellerweg in Putten gaan hun zuivelproducten verkopen bij PLUS Dee in Putten.

Vanaf vorige week liggen diverse zuivelproducten in de schappen van PLUS. De melk van de koeien van de familie van Asselt wordt dagelijks vers verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten. Boeren yoghurt, kwark, drinkyoghurt en boeren melk. De producten worden verkochten onder de naam Hallo Koe. “Na lang voortraject kunnen we eindelijk starten met produceren”, zegt Bert van Asselt. ”Doordat de melk rechtstreeks vanuit de koe verwerkt word in onze eigen zuivelproducten, is het altijd vers en blijft de originele smaak behouden”. ”Dus geen transport naar de grote fabriek en lange tijd onderweg voordat het in het schap ligt. Op het snelst kan het binnen 24 uur in de winkel liggen”.
Samenwerking met PLUS
Al een tijdje lopen er gesprekken tussen PLUS en van Asselt. “We hebben een aantal gespreken gehad om elkaars ervaringen te delen met als doel een succesvolle introductie te hebben ”, zegt Dennis Dee eigenaar van de PLUS supermarkt in Putten. “Wij waren onder de indruk van de professionaliteit van het bedrijf van Van Asselt, Hallo-Koe, hoe zij omgaan met hun dieren tot voedselveiligheid van de producten”, “ Drie jaar geleden hebben wij het Super Supermarkt keurmerk ontvangen, eén van de voorwaarde van dit keurmerk is lokale betrokkenheid in de omgeving van de supermarkt. Deze samenwerking is een goed voorbeeld van samenwerken op lokaal niveau” aldus Dennis Dee.
Dagelijks vers
Volgens Bert van Asselt van Hallo-Koe uit Putten kun je geen verser product vinden in de supermarkt; ”Zuivel laten smaken zoals het hoort, dus zonder kunstmatige ingrediënten, alleen met natuurlijke producten, net als vroeger !”.”Het is ook de bedoeling om het aantal verkooppunten uit te breiden in de toekomst” aldus Bert. Meer informatie over de boerenzuivel www.hallokoe.nl