De aard van lokaal nieuws

lokaal nieuws

Velen kennen de term "lokaal nieuws" en weten wat het betekent, maar velen weten niet hoe het geëvolueerd is. Het wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd als een vorm van "mainstream" journalistiek. Lokaal nieuws verwijst naar de verslaggeving van lokale gebeurtenissen, door lokale nieuwsverkooppunten, in een lokale context die anders niet van mondiale of nationale reikwijdte zou zijn. Het doel van lokaal nieuws is informatie over lokale gebeurtenissen te verstrekken aan een breed publiek dat anders misschien niet veel over het lokale gebied zou weten. De media die over lokaal nieuws berichten, zijn doorgaans kranten, radio- of televisiezenders, maar ook kabelkanalen en internet.

Andere populaire media voor het brengen van lokaal nieuws zijn radioshows en nieuwsuitzendingen op internet. Terwijl ochtendjournaals in de eerste plaats bedoeld zijn om het publiek te informeren over de belangrijkste verhalen van de dag, zijn avondjournaals algemener van aard en gaan ze vaak over actuele zaken, politiek en wereldzaken. Een dagblad, bijvoorbeeld, heeft gewoonlijk ochtendjournaals en weekendedities die een algemeen overzicht geven van alles wat er in de loop van de dag in de stad is gebeurd. Hetzelfde geldt voor elke tv-zender, die live nieuwsuitzendingen biedt - u kunt het programma vanuit uw huis bekijken of u kunt het bekijken via het lokale televisienetwerk (zoals ABC of NBC).

Kranten, zowel online als offline, zijn meestal de eerste halte voor iedereen in de stad voor het verkrijgen van lokaal nieuws. Ze bieden uitgebreide verslaggeving over alles wat er gedurende de dag in de stad is gebeurd. Er zijn veel kranten die een gecombineerde online-offline editie die het regionale nieuws voor uw stad biedt hebben. Als u liever kranten leest die in uw eigen stad zijn gedrukt, kunt u naar uw lokale Publieke omroep gaan en de meest actuele berichten krijgen.

Get in touch