Waarom bewaren we deze nieuwsartikelen?

In het Nederlands, zoals in vele talen, is het woord voor lokaal nieuws nieuw. Dit woord betekent letterlijk nieuws, maar in het moderne gebruik verwijst het losjes naar elk soort kort of bondig nieuws dat wordt gepubliceerd of aan de media wordt gepresenteerd met de bedoeling te worden gelezen en verspreid onder het publiek. In de meeste gevallen is nieuws van plaatselijk belang alleen van belang voor de plaatselijke bevolking. Dit komt omdat de meeste nieuwsberichten zo worden geschreven en gepresenteerd dat ze zowel accuraat als beknopt zijn.

Op lokaal nieuwsniveau zijn er twee verschillende soorten berichtgeving: lokaal nieuws en nationaal nieuws. Bij lokaal nieuws is er bijna altijd sprake van een menselijk element in de berichtgeving, of het nu een live verslaggever is of een foto die van een afstand is genomen. Vaak is deze menselijke component de belangrijkste bron van informatie voor de lezer of kijker die ervoor heeft gekozen het nieuws te lezen of te ontvangen. Als bijvoorbeeld een plaatselijk bedrijf een probleem heeft met de publieke perceptie of de klantenservice, kan een plaatselijk nieuwsbericht vaak een uniek perspectief op het bedrijf bieden. Aan de andere kant, als een lokaal verhaal gaat over misdaad, vandalisme of schade veroorzaakt door een product, is het vaak het lokale nieuws dat de eerste plaats is waar een verhaal wordt opgepikt en gerapporteerd door verschillende media-entiteiten en organisaties, zoals lokale televisiestations, lokale kranten, telegramdiensten, radiostations, televisienieuwsshows, politiebureaus en andere entiteiten die mogelijk geïnteresseerd zijn in het verhaal.

In aanvulling op het lokale nieuws, zijn er verschillende regionale en internationale kranten die gemeenschappen en steden in het hele land bedienen en een venster op het leven van gewone mensen bieden. Er zijn honderden kranten die worden gepubliceerd in de Verenigde Staten. Veel van deze kranten worden uitgegeven door een of meer gemeenschappen of stadskranten. De zondageditie van deze kranten wordt "Sundays Evening News" genoemd en hetzelfde geldt voor de zaterdageditie. Veel kleinere steden hebben hun eigen gratis of goedkope kranten terwijl grotere steden meestal een wekelijkse krant hebben die veel verschillende publicaties bevat.

Get in touch